Місіонерство в Кенії – моя життєва місія!

01 вересня 2020

"І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний." Матвія 10:38

Юля Сидій, член нашої церкви - одна із перших, котра поїхала на служіння у далеку Кенію ще у липні 2008 року. З того часу прийняла тверде рішення присвятити своє життя служінню Богу та людям.

Вона ніколи не мріяла стати місіонеркою. "Я не мала особливих здібностей, задатків, займалася недільною школою, співала у хорі. Проте мені не давала спокій історія із Святого Письма про юнака, якому Христос сказав: "Розпродай усе, що ти маєш, і вбогим роздай, - і матимеш скарб свій на небі. Вертайся тоді, та й іди вслід за Мною!"Лк. 18:18-30.", - розповідає Юля.

Все залишити: сім'ю, служіння, друзів і послухатися Бога. Дівчина пригадує, Господь неодноразово говорив про її покликання через пророцтва, видіння, а найбільше через Слово. Бог дав їй велику любов до людей. Юля зазначила: "До мене прийшло розуміння, я не зможу пізнати Бога в Його повноті, живучи звичним життям, але залишивши все і слідуючи за Ним, я пізнала Його по-новому і отримала набагато більше. 8 років тому я сказала Богу: "Ось я, пошли мене!".

Найбільшою нуждою в Кенії є Бог, істинна та правда. Ще однією важливою проблемою є освіта, люди не вміють читати, рахувати. Юля Сидій несе місіонерське служіння у різних сферах, зокрема церква, школа, вуличні діти, медична клініка. Для місіонерства потрібні люди, адже жнива великі.

У перший рік місіонерства команда у якій була Юля розпочала служіння з догляду за однією вдовою, ось так утворилася перша домашня група. Згодом, місіонерська команда в Кенії почала орендувати приміщення, сьогодні там діє церква, котра налічує 36 членів. Цьогоріч водне хрещення прийняло 8 людей.

Дівчина каже: "Для мене місіонер - це воїн на передовій, який представляє інтереси свого Господа, і який готовий робити ВСЕ: купати брудних дітей, мити туалети, копати, будувати, годувати, лікувати, навчати і робити всю рутинну роботу, як для Господа, щоб показати приклад іншим. А коли Бог дає Своє Слово, яким потрібно поділитися з ближнім, то я розповідаю усім про Нього: великим і малим."

Сьогодні місіонерка не уявляє свого життя без місії, адже саме це робить її найщасливішою людиною на землі. Вона являється руками Бога на землі, плаче з тими, що плачуть та радіє з тими, хто тішиться. На даний момент, Юля відповідальна за служіння місії "Серце допомоги" в Кенії, команда відкрила три місіонерські точки: в Кітале, в Момбасі (Мтвапе) і в Керіо (пустеля). "Моя сила та натхнення лише Бог. Коли багато віддаєш, тобі потрібне джерело, і цим джерелом є Отець Небесний", - каже дівчина.

Нагадаємо, сьогодні у Кенії служать три члени нашої церкви: Роман Гураль, Любов Цьонь та Юлія Сидій.

 

Неля Зварич