У нашій церкві відбувалося святкування Дня подяки Господу

січня

      2 жовтня 2011 року у нашій церкві відбувалося святкування Дня подяки Господу
 

 
      Свято жнив, або як його ще називають День подяки, торжество – без якого неможливо уявити собі багряну осінню пору.      Золоті колоски пшениці, налиті сонячним промінням  рум’яні яблука і груші, доспілі гарбузи, сила силенна овочів і фруктів знаменують не лише прихід осені, а й – свята щирої вдячності Господу. За те, що благословляв нас від часу посіву, аж до часу збирання врожаю, даючи своєчасно і рясненький дощик і теплі яскраві промені сонечка.     Здавалось, що може бути більш природнім ніж вдячність. Такий простий і водночас необхідний стан серця для кожної людини. Велике благословення криється у ньому, адже  через вдячність ми одержуємо більше ніж очікуємо.      Як сказав брат Віктор Сидій: «Небесні благословення Бог дає лише вдячним людям».І справді наскільки важливо бути вдячними, сам Господь навчав цьому Ізраїльський народ заповідаючи їм святкувати перед Господнім лицем  свято Кучок – свято Збору  урожаю, про що нагадав нам брат Федір Вербіцький.
 

 
       Та мабуть нема більшої вдячності, над вдячність за спасіння, про що співали Михайло і Тарас Потребки та Наталя Пилипчук.                        Хвалу Тобі Господь                        співати буду знов і знов                        Мене Ти полюбив                        Назвав Своїм дитям.
 
      Нагадуванням для нас послужили також слова з 91 Псалма: «То добре, щоб дякувати Господеві й виспівувати Ймення Твоє, о Всевишній…».       На служінні яке проводилось за участі дитячого хору та дітей які навчаються у недільній школі ми разом вчилися гри, що має назву «Шукати гарне і приємне в житті» основним правилом якої служить вислів про те, що кожен, у чиєму серці є любов до Бога, обов’язково знайде за що дякувати.       У виконанні дитячого хору лунала хвала для Господа у пісні:                        Будь прославлений з роду до роду                        Ти – Безмірний, Великий в любові                        Хай Тебе величають народи                        Честь і слава належить Тобі!      Свято Збору урожаю є також прообразом плодоносного духовного життя для Бога, що змушує нас неодноразово перевіряти свої серця і ті плоди, які ми приносимо Господу, оскільки Він дає нам всі необхідні ресурси, щоб ми могли приносити добрі і рясні плоди, про що співала молодіжна група:                        Осень красивую осень                        Бог подарил земле                        Осень красивую осень                        Бог подарил тебе.      Велично й радісно звучав псалом «На чудовій Україні…» у виконанні всієї Церкви.      Брат  В. Черній процитував місце із Євангелії від Івана 15:1-16, де говориться про те, що Ісус є Виноградиною, а ми галуззям яке насправді без Нього не може чинити жодної речі. «Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід, і щоб плід ваш зостався, щоб дав вам Отець, чого тільки попросите в Імення Моє» (Iван.15:16).      Сьогодні Бог чекає від нас добрих плодів. І нам неодмінно слід бути вдячними, що Господь, як виноградар очищає усяку галузку щоб рясніше родила (Iван.15:2).      Дитячий хор у простоті і щирості сердець нагадав усім присутнім про надзвичайне ставлення Творця до нас:                        Бог послав у цей світ Свого Сина,                        Бо Господня любов дуже сильна.      Святковий день завершився молитвами які звершили брати В. Терещенко та М. Коцюбайло закликавши усіх єдиним серцем дякувати Господу за все!      Підсумком стала мелодія «Великий Бог» у виконанні оркестру нашої Церкви.                                                                                                                                                                    Автор:  Христина Сесик