Вдячними будьте...

січня

 
      День Подяки - по-особливому величне свято: радісні та усміхнені обличчя дорослих та дітвори, дбайливо викладена вітрина з достиглих фруктів та овочів, молитви подяки, пісні, вірші наповнюють церкву і, впевнено, долинають до небес! Традиційно, так би мовити, гімном свята є слова з Святого Писання: "За все дякуйте!"(Сол. 5:16). У подяці Господу й полягає суть християнського життя. Бо коли люди не знають Бога, як свого Спасителя, не вірять у Його воскресіння, тоді й не розуміють, для чого і кому слід дякувати.
 

 
      По дорозі на служіння я почала роздумувати про те, наскільки ми іноді мало дякуємо. За кожний шматочок хліба, за дах над головою, за можливість жити, врешті-решт за здатність ходити, бачити, слухати й мислити. Здавалося б, повсякденні речі, але насправді це невичерпна і незбагненна, а, головне, щоденна Божа милість до нас.
 

 
      Ранкове служіння розпочалося з палкої молитви подяки - подяки за все! Але якось по-особливому захотілося подякувати за свою церкву, за пасторів та дияконів, за Слово Боже, яке вони доносять до нас, за наш благословенний хор, за цей час - час свободи, час без гонінь та переслідувань! Проповіді Чернія Віталія Петровича, Вербіцького Федіра Михайловича, Яцюка Василя Григоровича та Терещенка Володимира Григоровича були спрямовані на те, аби навчити нас, християн, бути вдячними за всі обставини нашого життя - не тільки, коли у нас все є, і ми всім задоволені, але й тоді, коли наступає скрута чи якісь переживання. Адже саме подяка Господу - це наш ключ до щастя, успіху і процвітання. З вдячністю в серцях лунали псалми. Для мене такими особливими стали слова з пісні, яку я вже так багато разів чула і співала:
      Я дякую Тобі, Спаситель мій,      За те, що спас мене, тепер я - Твій,      В небесний край я йду, О Боже мій,      І буду там в раю навіки Твій!      І знову хотілося ще раз і ще раз дякувати Богу за те, що ми є Його діти!
      Вечірнє служіння відбулось за участі дітей та молоді! Як же радіє серце, коли ще такі маленькі, чисті сердечка з дитинства знають, що за все в нашому житті слід складати подяку Творцю! Дитячий хор послужив своїм ангельським співом. Дітки також розповідали вірші, демонстрували повчальні сценки - і всі разом від найменшого до найстаршого дякували Господу!
 

 
      Але як же важливо бути вдячним не лише у День Подяки! Особливість успішних людей, за даними соціологічного опитування, виявилась у тому, що вони за все дякують. А особливістю більшості неуспіху та нещасть у тому, що люди все життя чимось невдоволені. Тому дякуйте Богові вже з ранку, як тільки прокинулись, за життя, гарне здоров’я, щастя, за прекрасних батьків і матерів, бабусь і дідусів, сестричок і братиків, за усіх рідних, за можливість їх бачити, поговорити з ними, за природу, красу, що вас оточує… Подякуйте перед їжею за те, що Бог дав вам її! Дякуйте за все і постійно! Бо яку ж велику силу благословіння містить одне слово "дякую"!

                                                                                                                             Автор: Бридун Наталя.