Ми приймали гостей із Закарпаття

січня

 

В суботу, 21 березня, в Домі молитви по вул.Квітова, 19, відбулась перша в цьому році обласна молодіжна конференція. Основний виклад проводив гість із Закарпаття Валентин Кайс, а об’єднаний молодіжний хор Закарпатської області служив чудовим співом.
Розпочав зібрання керівник молоді Першої тернопільської Церкви, диякон Віталій Кусьмій. Він підбадьорив молодь і запевнив, що Господь є серед Своїх дітей, Він піклується про нас і готовий благословляти духовною їжею та зливати Свою благодать, а ми повинні бути спрагнені за Ним.
З настановою до молодих братів та сестер звернувся старший пресвітер Тернопільської області Володимир Терещенко. Володимир Григорович зачитував уривки із Святого Письма, записані в Книзі Ісуса Навина 24:1-3,13-29, де говориться про вибір, адже служити Господу – це добровільна справа. Свого часу кожному необхідно прийняти правильне рішення і встояти в ньому до кінця, адже хтось народжується, а хтось помирає – всі люди в черзі до вічності. Хоча сьогодні не легко робити правильні рішення, а гріх рекламується повсюди, але нам потрібно не тільки говорити про своє рішення, а й дотримуватися правильної позиції. «А ми будемо служити Господеві» - підсумував свою проповідь старший пресвітер.
Віталій Лисак, обласний керівник молоді нашого союзу, представив гостей та звершив молитву. Подякував Богу за можливість бути на цій конференції і керівник молоді із Закарпаття брат Степан Нодь, який наголосив, що хоча вся земля починає турбуватися і зникає надія, але в наших серцях є непохитне Царство, яке потрібно показувати людям.
Валентин Кайс викладав на тему чистоти, чистоти не матеріальної, а духовної. Люди так багато часу і зусиль вкладають, щоб привести в порядок речі, які нас оточують, існує ціла індустрія, що працює для підтримання чистоти, але нема засобів для боротьби із внутрішнім брудом, від якого люди потерпають найбільше, і лише Біблія дає вихід із цього, лише Бог може очистити нашу внутрішність. «...Бережи себе чистим!» – настановляв викладач словами із Послання до Тимофія 5:22. Чистота людині потрібна не лише для того, щоб ввійти в Царство Небесне, адже ніщо нечисте туди не потрапить, а й для земного життя, щоб гріх не відбирав нашої радості, а християнин міг спілкуватися з Богом, одержувати відповіді на свої молитви, бути чистим інструментом у Господніх руках і могти навчати інших.
Ісус хоче зробити нас подібними до Себе, а Він – Святий. Брат Валентин закликав перевірити себе, чи справді ми живемо в чистоті, це видно з того, що виходить із уст нашого серця, із нашого смирення. Чудові слова із Писання ще раз переконують у необхідності дослідження кращого, яке очищає нас: «І молюсь я про те, щоб ваша любов примножалась ще більше та більше в пізнанні й усякім дослідженні, щоб ви досліджували те, що краще, щоб чисті та цілі були Христового дня, наповнені плодів праведности через Ісуса Христа, на славу та на хвалу Божу», Фил. 1:9-10.
А ще Валентин Кайс відповідав на багато запитань,які цікавлять молодь і давав добрі поради.
«Хай лунає Христу величальний мій спів
За життя повноту, спасіння душі,
Я літа молоді на вівтар віддаю,
Маю щастя в Христі, бо Його я люблю»
– лунав спів молодих сердець.