Подяку складайте за все!

27 жовтня 2015

У неділю 11 жовтня, Перша церква ХВЄ м. Тернополя святкувала День подяки. Усі члени церкви, діти та гості дякували Богові за зібраний урожай, за достаток, Господню турботу та забезпечення.

ВітринаРанкове служіння. Проповідь пастора Шведа СергіяМолитва за щоденний хліб, за воду та за БібліюДитячий хорВечірнє служіння. Проповідує директор недільної школи Сидій ВікторДіти приймають участь в служінні подякиНаймолодші розказують вірші про диво-плоди від ГосподаСценка Сценка Дівчатка співають

  Осіння пора завжди милує наше око різнобарв’ям кольорів. Особливу радість приносить вона для людини через багатство усіляких плодів. І саме тепер люди готують свої комори до зими, наповнюючи їх всілякими земними дарами. Позаду залишились вся нелегка праця на городах та в садках, безліч переживань за погоду та несприятливі умови… А тепер настав бажаний відпочинок і з серця летить щира дяка Творцеві за всі багатства цьогорічного врожаю. День збору урожаю святкувала і наша помісна церква.

  Ранкове богослужіння подяки розпочав пастор Сергій Швед з біблійними словами «Подяку складайте за все…» (1 Солунян 5:18). Він наголосив на тому, що всякий добрий дар походить від Бога, тому ми окремим днем святкуємо День подяки в церкві. Для всіх членів – це хороша нагода спільно віддати славу і подяку Богу за Його дари. Служитель також наголосив на тому, що в кожного з нас є причини для дякування. А крім того, такою є воля Божа про нас в Христі Ісусі. Брат Сергій зазначив, що варто дякувати з радістю та бути всім задоволеним. А коли ми задоволені з того, що маємо – то ми справді є вдячними.

Основний хор, який співає на більшості богослужінь в нашій церкві, розуміючи урочистість цього дня виконував твори особливо благоговійно та велично.

  Пастор Черній Віталій нагадав усім історію про одного із десяти прокажених, який віддав подяку Ісусу за зцілення. За це Христос дарував йому прощення гріхів. Так, кожен християн, який прийняв Ісуса в своє серце, говорив служитель, є плодом Господньої жертви відкуплення. Колись ми були далекими і чужими для Бога, нагадав Він, але через голгофський подвиг Спасителя стали близькими та домашніми для Бога. Тому й за це теж варто віддати щиру подяку Творцю, підсумував брат Віталій.

  Так, як непорушними є закони природи й для всього настає свій час, так і в духовному житті все починається з сіяння та закінчується періодом жнив. Про цей духовний закон нагадав пастор Петро Волянюк. Він спонукав усіх пильнувати, як і що ми сіємо, щоб свого часу принести добірний та гідний плід для Господаря жнив.

 В завершення богослужіння старший пастор нашої церкви Терещенко Володимир Григорович провів паралель між сьогоднішнім святом, плодами які ми бачимо перед собою, та глибокою думкою про те що і ми самі є плодом, який принесла жертва Сина Божого Ісуса Христа, адже пророк Ісая сказав: «Він через муки своєї душі буде бачити плід, та й насититься». Також пастор Володимир розповів про свою нещодавню поїздку в церкви Болгарії та Румунії і передав від них щире вітання.

  У вечірньому святковому богослужіння брали участь дітки. Розпочав його директор недільної школи Сидій Віталій. По-особливому урочисто співав дитячий хор. Дітки дякували Богу за смачні, корисні та красиві плоди, розповідали про дивні та величні Божі діла. Своїми дитячими устами вони свідкували, що всі Господні дари – добрі й вони приносять користь та радість для людини. В віршах, піснях, сценках діти доносили для всіх присутніх важливу істину – люди теж можуть приносити плоди, які є результатом праці Божого Духа над нами. А це: любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, милосердя, віра. І коли вони в нас є та примножуються, говорили діти, цитуючи Біблію, то ми зможемо бути нелінивими, ані безплідними в пізнанні Господа Ісуса Христа.

Завершував це святкове богослужіння пресвітер Яцюк Василь. Він закликав церкву до щирої молитви вдячності.

  Цього дня до неба лунало багато вдячних звернень до Господа. Окремо, за новою хорошою традицією нашої церкви, пастори піднімали вголос подяку за Боже Слово, за щоденний хліб та за воду. У кожній молитві християни єднались в щирій подяці Богу за мир на рідній землі та водночас благали за спокій на Сході України, щоб Господь змилувався над нашим народом та Сам подарував довгоочікуваний та бажаний мир.

  Недільний святковий День подяки пройшов. Але попереду багато буднів в яких кожному з нас варто навчитись не тільки говорити «Дякую», але бути вдячним, належно оцінювати те, що маємо та бути завжди задоволеним. І щоденно приносити Богу «жертву хвали, цебто плід уст, що Ім’я Його славить» (Євреїв 13:15).

Бабій Анастасія